Skip links

Despre noi

Comercializam covoare, metraje, seturi dormitor, seturi baie, etc, la cele mai bune preturi…

Bine ati venit pe site-ul nostru

Istoria Covorului Fermecat,

Un million, doua milioane, trei milioane…

Asa cum istoria omenirii se masoara în ani, tot asa istoria Persiei se masoara în noduri. De lâna si de matase, alcatuind împreuna ceea ce astazi numim “covoare persane”.Opere de arta, dar si marturii ale unui trecut altfel învaluit în ipoteze si mister.
Se poate spune pe buna dreptate ca una dintre cele mai frumoase si valoroase descoperiri din epoca bronzului este din… lâna! Este vorba despre cel mai vechi covor din lume, datat undeva la începutul anilor 500 înainte de Cristos, descoperit în inima Siberiei, în Valea Pazirik. Pastrata aproape intacta datorita conditiilor climaterice deosebite, urzeala înca viu colorata reprezentând caprioare si cai persani este cea mai îndepartata marturie a uneia dintre cele mai vechi traditii ale omenirii, productia de covoare.

Departe de a reprezenta luxul de acum,

covorul a fost la începuturile sale doar un mod de a izola din punct de vedere termic corturile triburilor nomade. Asezate direct pe pamântul înghetat sau fierbinte, dar si pe peretii aflati în calea vânturilor, covoarele de astazi au fost initial un mijloc de supravietuire. Abia apoi nevoia de frumos a facut ca suprafetele realizate din lâna de oaie sau de capra sa capete si valori estetice.

Timpul si imaginatia omului

le-au transformat în adevarate opere de arta, întocmai ca tablourile sau sculpturile celebre, cu nimic mai prejos decât acestea. Apoi, au capatat si o noua valenta o data cu folosirea lor pentru rugaciune în credinta musulmana, astfel încât nu poti spune Persia, Iranul de astazi, fara a aminti de covoare, ca parte integranta a istoriei si a culturii. Asa cum nu se poate vizita Iranul fara o escala în Isfahan, poate capitala neoficiala a productiei de covoare persane.

În orice fabrica ai intra,

exista doua senzatii care se împletesc perfect pe timpul sederii. În primul rând una vizuala, si anume ca ai patruns într-un fel de tunel al timpului, gasindu-te cu sute de ani în urma datei afisate de calendarul la zi. În al doilea rând una auditiva, tacanitul sacadat al uneltelor metalice pe firele urzelii fiind singurele sunete care îti însotesc pasii prin ateliere. Dar mai exista ceva deosebit.

Este si bucuria culorii

care îti dezmiarda privirea, în contrast evident cu austeritatea încaperilor concepute parca pentru a-ti arata ca tesatura nu este nici mai prejos si nici mai presus de om, este o prelungire a acestuia. Si spusa de Ahmad, batrânul coborât parca din povestile celor 1001 de nopti, teoria de mai sus capata valente de necontrazis.

Colorat cu seva plantelor,

dar si a insectelor, învaluit înca în stranii mistere transmise din generatie în generatie, covorul persan nu a fost niciodata un simplu obiect. El a însemnat arta, traditie, istorie. De aceea, nu întâmplator, în multe case – si nu numai în Iran – covorul tesut din milioane de noduri este cea mai valoroasa posesie.

Covorul Fermecat

Pentru sugestii si sesizari va stam la dispozitie.

Constatam cu entuziasm interesul crescand al clientilor si vizitatorilor nostri pentru produsele de calitate care le comercializam, si asteptam sa va alaturati clientilor nostri.

18+
Ani de activitate
6+
Tari din care importam
100%
Clienti multumiti
12,350
Metri vanduti
Covoare cu

O gama larga de produse

Covoare

Covorul Fermecat

Metraje

Covorul Fermecat

Pierre Cardin

Covorul Fermecat

Moderne

Covorul Fermecat

O gamă variată de sute de modele, forme pentru orice încăpere din locuință.

Covorul Fermecat

Solutii complete pentru casa ta.

Suntem o companie infiintata in anul 2004 avand ca activitatea principala comercializarea tuturor tipurilor de acoperitoare de podele

Despre noi

Majoritatea covoarelor comercializate de noi sunt lana pura 100% (lana netoarsa); un covor aspectuos, rezistent si de buna calitate este reprezentat cel mai bine printr-un covor de lana.

Printre covoarele comercializate se remarca covoarele de la categoria “covoare speciale”, covoare exclusiviste, 100% lana, lucrate manual reprezentind replici ale unor covoare din sec. 17, din domnia lui Ludovic al 14-lea, precum si alte covoare 100% lucrate manual potrivite la amenajarile clasice si moderne.

Covorul Fermecat, firma cu sediul in Baia Mare, comecializeaza en-detail covoare si alte articole decorative import Belgia, Italia, Germania, Turcia, Republica Moldova, tesute la cele mai inalte standarde.

Produse pentru toate buzunarele. Sute de produse pentru locuința ta.

Contacteaza-ne acum
🍪 Acceptati cookie-urile si politica de confidentialitate? Acest site utilizeaza module cookie pentru a va asigura ca beneficiati de cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Clic pentru accept dati clic mai jos pentru a vedea apelul optional in actiune..
error: Conținutul este protejat!